Hobby, vereniging, onderneming, vakantieverhalen, etc. op het www
- Heb je een hobby die je graag onder de aandacht wil brengen bij een breder publiek?
- Wil je je vereniging meer profileren op het internet?
- Wil je als zelfstandig ondernemer je producten en diensten beter aan de man brengen?
- Wil je graag je vakantieverhalen delen met anderen?
Dan ben je bij de werkgroep webbouw.org van de HCC!apeldoorn aan het juiste adres! Hier bouw je namelijk je website die exact is afgestemd op jouw eigen ideeën en wensen.
Waarom zou je een eigen website bouwen?
Veel aanbieders van domeinen bieden een voorgefabriceerde WordPress of Joomla! omgeving aan waarbinnen je jouw website kan vormgeven. De aanbieder van het domein regelt ook jouw backups, dus wat wil je nog meer?
Echter, er is een belangrijk nadeel: je kunt zelf geen backups maken. Dat houdt in dat, als je bijvoorbeeld naar een andere aanbieder wilt verhuizen, dat dat niet kan. Ook al zou je de huidige aanbieder zover krijgen dat je een backupbestand meekrijgt, dan is de kans groot dat je die niet terug kan zetten op de server van je nieuwe aanbieder omdat die een andere voorgefabriceerde WordPress of Joomla! omgeving aanbiedt.
Wanneer je dus zelf een website bouwt, wat overigens helemaal niet zo moeilijk is, kun je je eigen backups maken en heb je bijvoorbeeld bij een storing op je website snel je website met je backup weer teruggezet.
Enkele websites van onze werkgroepleden zijn:
http://www.geobs.nl/
De website van Gerrie Olde Boerrigter gaat over ZentEngel. Wat is ZentEngel? ZentEngel is natuurlijk afgeleid van Zentangle. Zentangle is een rustgevende manier om te tekenen. Zo komt “ZEN” uit het boeddhisme en is een soort concentratie meditatie. “TANGLE” betekent wirwar of knoop. Gerrie geeft workshops ZentEngel.
http://www.bengroenewoud.com/
Op deze website van Ben Groenewoud toont hij o.a. zijn vakantievideo’s en -foto’s en is er een rijk gevulde agenda, waarin o.a. bijeenkomsten van HCC, diverse musea en natuurlijk zijn grote hobby ‘Werken met Pinnacle Studio’ staan. Hij geeft ook workshops Pinnacle Studio.
http://www.schuetz.nl/
Deze website van Paul Schütz gaat o.a. over zijn honden en zijn hobby’s. Enkele van zijn hobby’s zijn zijn drones (hij heeft er liefst 5), het werken met zijn computer(netwerk) en genealogie rond de naam Schütz.
We maken gebruik van de meest gebruikte software voor het bouwen van websites, namelijk WordPress en Joomla! Dit zijn zogenaamde Content Management Systemen (CMS). Daarnaast kun je ook je website bouwen in KompoZer. Dit is een WYSIWYG HTML-editor. Deze website is ook in KompoZer gemaakt. Klik hier om naar deze website te gaan. Ook is deze website in Joomla! gemaakt. Klik hier om naar deze website te gaan.
Op je website wil je graag mooie afbeeldingen plaatsen. Voor het bewerken van afbeeldingen gebruiken we o.a. GIMP en PhotoFiltre.
De software die we gebruiken is gratis verkrijgbaar. Naast de genoemde software gebruiken we ook andere software die je nodig hebt bij het bouwen en onderhouden van je website.
Als het je leuk lijkt om een website te bouwen en wil je daarbij graag samenwerken met anderen, kom dan eens langs bij onze werkgroep webbouw.org. We komen bijeen op de 4e woensdag van de maand (niet in de maanden juni t/m augustus) van 13:30 uur tot 16:00 uur in Buurthuis De Kuip, Bloemendalsweg 1b, 7429 AL in Colmschate (gemeente Deventer). Er is een ruime parkeergelegenheid en deze is gratis.
Naast het bouwen van websites heeft HCC!apeldoorn nog veel meer te bieden. Klik hier voor een overzicht van onze activiteiten. In de agenda aldaar staat actuele informatie over wanneer bijeenkomsten al of niet plaats vinden.